Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Проведено нараду з керівниками та бухгалтерами закладів апарату управління світи, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери та житлово-комунального господарства м.Знам’янка

Дата: 28.03.2018 15:40
Кількість переглядів: 569

Під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника міськфінуправління Лихоти Г.В. та за участю заступника начальника міськфінуправління Лепетко О.М. було проведено нараду з керівниками та бухгалтерами закладів апарату управління, освіти, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери та житлово-комунального господарства м.Знам’янка щодо економного та раціонального використання енергоносіїв та комунальних послуг бюджетних установ, зменшення споживання енергоресурсів у бюджетній та комунальній сферах.

На початку наради заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальник міськфінуправління наголосила про економне та раціональне використання енергоносіїв та комунальних послуг бюджетних установ, а саме, про ведення щоденного та щомісячного контролю за показниками споживання енергоресурсів в бюджетних установах, надання до фінансового управління пояснення в разі споживання енергоносіїв понад доведені помісячні та річні ліміти. В установах міста продовжувати вести щоденний облік споживання природного газу. Бюджетним установам запропоновано зробити та надати помісячний аналіз фактичного споживання вугілля відповідно до витрат на 1 м3 об’єму приміщення. Також було наголошено, що при проведенні тендерної закупівлі вугілля звертати увагу на якісні характеристики товару.

На нараді було наголошено про своєчасність використання бюджетних коштів. Розпорядникам коштів максимально забезпечувати своєчасне використання коштів на ті цілі, які передбачені в бюджеті, а в разі необхідності перерозподіляти видатки завчасно.
Головних розпорядників бюджетних коштів зобов’язано тримати на постійному контролі слідуючі питання: додержання чинного законодавства з фінансових питань, економного витрачання бюджетних коштів та своєчасного використання бюджетних призначень до кінця 2018 року.

Також було наголошено про забезпечення виконання п.2 рішення сесії Знам’янської міської ради від 17.11.2017р. №1173 «Про використання системи електронних закупівель
розпорядниками та одержувачами коштів міського бюджету». 

Крім того, на нараді було акцентовано увагу розпорядників бюджетних коштів на слідуюче:

?    при наданні звітності розпорядники бюджетних коштів повинні надавати одночасно пояснення щодо причин виникнення дебіторської та кредиторської заборгованості на кінець періоду, 
?    довідки про зміни до плану асигнувань подаються фінансовому управлінню до 25 числа місяця, 
?    в разі внесення змін до річних показників одночасно подаються уточнені розрахунки до кошторисів, 
?    в листах до довідок про зміни бюджетних асигнувань обов’язково зазначати обґрунтовані пояснення змін, 
?    в паспорт бюджетної програми вносяться зміни в разі зміни інформації та зміни показників, затверджених у паспортах бюджетних програм, необхідність у внесенні яких з об'єктивних причин виникла в процесі виконання бюджету і які відповідають меті та завданням бюджетної програми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень