Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Що тягне за собою не проведення сесії: що не зробили, але могли б зробити для міста

Дата: 18.06.2018 14:42
Кількість переглядів: 451

53 сесія міської ради знову не відбулася.  Які питання на ній повинні були вирішити депутати міської ради ще 20 квітня?

Проектом рішення  про внесення змін до бюджету, передбачалося збільшення бюджетних призначень по галузі «Охорона здоров’я» на заробітну плату з нарахуваннями працівникам комунального закладу «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» в сумі 1461,4 тис.грн.

Відтепер виникає недостатність бюджетних призначень для виплати заробітної плати працівникам лікарні в червні в сумі 1147,9 тис.грн. Якщо ж пленарні засідання і далі не відбуватимуться, складеться дійсно катастрофічна ситуація із виплатою заробітної плати працівникам лікарні в червні. Адже медичної субвенції міста та району на заробітну плату не вистачає. Власних коштів на червень-грудень залишилось 877,7 тис.грн., з урахуванням субвенцій сума призначень на червень складає 2789,2 тис.грн., а очікуваний фонд оплати праці на червень становить 3937,1 тис.грн. На даний час працівники масово йдуть у відпустки, тому фонд оплати праці на червень працівникам лікарні може збільшитися. 

Під загрозою зриву скорочення штатної чисельності працівників комунального закладу «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка», яке повинно пройти 16 серпня 2018 року. Адже не буде можливості своєчасно виплатити не лише заробітну плату працівникам, а й розрахункові та вихідну допомогу при скороченні.

Також проектом рішення сесії передбачається виділення коштів за рахунок субвенції Знам'янського районного бюджету для лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет – 57,0 тис.грн.; по галузі «Освіта» за рахунок субвенції з місцевого бюджету за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду, та за рахунок вільного залишку для забезпечення співфінансування на придбання персонального комп'ютера/ноутбука та техніки для друкування, копіювання, сканування для початкової школи – 186,0 тис.грн., за рахунок субвенції з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету - на оплату праці з нарахуваннями педагогічним працівникам, задіяним у викладанні дітям з особливими освітніми потребами та придбання обладнання і предметів довгострокового користування – 686,2 тис.грн.; на придбання предметів, матеріалів для проведення поточних ремонтів в дитячих садочках – 109,1 тис.грн., в школах – 206,5 тис.грн., в ЦДЮТ – 30,1 тис.грн.,ДЮСШ – 18,7 тис.грн., на проведення поточних ремонтів туалетів в НВК "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів  №2- ліцей" та НВК "Знам'янська загальнооссвітня школа І-ІІІ ступенів №3-гімназія" – 250,0 тис.грн.

Медичної субвенції на інсулін для забезпечення ліками хворих на цукровий та нецукровий діабет не вистачає. Несвоєчасне прийняття рішення сесії щодо збільшення бюджетних призначень для здійснення централізованих заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет може призвести до трагічних наслідків.

Далі – список того, які роботи і в яких мікрорайонах міста могли б бути виконаними, аби  засідання 53 сесії міської ради    відбулося

Список того, які роботи і в яких мікрорайонах міста могли б бути виконаними, аби  засідання 53 сесії міської ради    відбулося

Міський голова С.Філіпенко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень