Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Міський етап дитячо-юнацьої військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»)

Дата: 11.05.2018 14:32
Кількість переглядів: 758

Щороку навесні в усіх регіонах України проводиться І (міський) етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Наше місто також є активним учасником відбіркових змагань, що передують змаганням на обласному, а згодом, на Всеукраїнському рівнях. 

Тож, з метою організації допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді та забезпечення єдності виховання, розвитку і психологічної підготовки молоді до захисту України, формування у неї патріотичної свідомості, національної гідності, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку та на виконання розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 17 жовтня 2017 року № 517-р «Про реалізацію у 2018 році заходів щодо проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у навчальних закладах області, в місті Знам’янка відбувся І (міський) етап військово-патріотичної гри, проведений на базі міського спортивно-технічного клубу Товариства сприяння обороні України (директор В.Колебіденко) відповідно до методичних рекомендацій щодо проведення дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), затверджених наказом українського державного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України від 20 лютого 2018 року №  15-А «Про затвердження типових правил та умов проведення змагань та конкурсів шкільного, І (міського), ІІ (обласного) і ІІІ (Всеукраїнського) етапів гри «Сокіл» («Джура»).

Участь у Грі взяли заклади загальної середньої освіти міста у повному складі. 

Учасників змагань привітали організатори та головні судді змагань: директор Знам’янського міського спортивно-технічного клубу Товариства сприяння обороні України, голова Знам’янського міського координаційного центру національно–патріотичного виховання дітей та молоді «Патріот» В.Колебіденко, головний спеціаліст Знам’янського міського відділу освіти Т.Попова та  голова міського методичного об’єднання викладачів предмета «Захист Вітчизни» А. Хандусенко, який доповів про  готовність закладів до початку Гри.

До програми збору увійшли такі види змагань: «Впоряд» (стройова підготовка), «Відун», «Ватра», «Рятівник», «Стрільба», та конкурс «Добре діло».

З огляду на несприятливі погодні умови з програми проведення І (міського) етапу вилучено проходження таких рубежів Гри як:« Лава на лаву» та «Перетягування линви». Запропоновані загальною програмою види змагань дали можливість, хоч і не в повному обсязі, зрозуміти рівень та здібності учасників Гри.

Протягом турніру учасники команд, в кожному з окремих видів, могли продемонструвати свої знання з історії, артистичність, знання медичної справи, вміння виконувати вправи в строю, стріляти з пневматичної зброї. 

За результатами, отриманими в ході проходження кожного з етапів Гри «Сокіл» («Джура»),  було визначено призові місця в кожному з окремих видів Гри та  у загальному командному заліку, які розподілилися наступним чином:
Конкурс «Впоряд» (стройова підготовка):
І місце – НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 – гімназія»;
ІІ місце – НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей»;
ІІІ місце – Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 6.
Конкурс «Відун» (на знання історії України):
І місце – НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей»
ІІ місце – НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 – гімназія»
ІІІ місце - Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 4
Конкурс «Ватра» (творчо-мистецький звіт рою)
І місце – НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 – гімназія»
ІІ місце – Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 6
ІІІ місце - НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей»
Конкурс «Рятівник»:
І місце – Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 ім. Т.Г.Шевченка 
ІІ місце -  НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 – гімназія»
ІІІ місце - Знам’янська ЗШ  І-ІІІ ступенів № 6, ЗШ  І-ІІІ ступенів № 4 та НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей»
Стрільба з автомата АК-47: 
І місце – Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 7
ІІ місце – Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6
ІІІ місце - НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 – гімназія»

Конкурс «Добре діло»:
І місце – Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 7
ІІ місце - НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 – гімназія»

В конкурсній програмі шкільні рої  продемонстрували свої  здібності, знання та вміння відповідно до вимог кожного із запропонованих етапів Гри. 

Тож,  у загальному заліку ІІІ командне місце посіла команда НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей» (керівник рою О. Стукаленко). Друге почесне  місце здобула команда Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 (керівник рою А.Григор’єв). Переможцем І міського етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») стала команда НВК «Знам’янська ЗШ І – ІІІ ступенів № 3 – гімназія» (керівник рою осавул А.Хандусенко).

Всіх переможців за найкращий результат нагороджено грамотами відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради.

Головний спеціаліст відділу освіти                                     
Т.Попова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень