Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Сесія не відбулася вдев’яте

Дата: 18.06.2018 14:14
Кількість переглядів: 576

Фото без описуП’ятниця, 15 червня. Пленарне засідання  53 сесії міської ради знову не відбулося.
Нагадаю,  винесені на  розгляд цієї сесії питання, мали бути вирішеними ще 20 квітня. Та депутати міської ради постійно знаходять якийсь привід, щоб зірвати чергову спробу проведення  сесії.

Цього разу   запропонували повернутися до питання формування  порядку денного.  Пояснювали: хоча це й не законно, але одноразове порушення  допускається. Міський голова пішов назустріч : запропоноване  питання винесли на розгляд. Але необхідної кількості голосів воно не набрало. До порядку денного було включено лише один проект рішення. Після цього депутати почали розходитися, потім повертатися до сесійної зали, але про нормальну продуктивну роботу вже нічого було й говорити.

Закликаю в черговий раз депутатів до співпраці. Не процедурою проведення  сесійного засідання вони повинні опікуватися (за це несу відповідальність я, як міський голова), а тим, щоб вчасно розглядалися  важливі для міста питання. Поки що ж виходить навпаки: депутати працюють з порушенням законодавства. Раз на місяць необхідно розглядати  земельні питання, та  минає ось вже другий місяць, а до них так і не дійшла черга. Закінчується шостий місяць року, а так і залишаються нерозподіленими кошти, виділені  ще минулого року. Саме тому, за довідкою начальника управління МА та ЖКГ Миколи Нікітіна, тепер треба коригувати проектно-кошторисну документацію. Коштуватиме це понад мільйон гривень. А що, в місті не знайшлося б, на що витратити мільйон гривень? Ви б так витрачали кошти у своїй сім’ї?

Депутати дорікають мені: щоб досягти співпраці, слід вміти домовлятися. Я ж їм мушу нагадати: у чинному законодавстві немає такого терміну «домовлятися». Депутати повинні прийти на пленарне засідання, розглянути проекти рішень, включених до порядку денного і підтримати їх  чи не підтримати. Якщо вони не голосують за порядок денний в цілому, то (за чинним законодавством) можна голосувати за кожне питання окремо.

Закликаю депутатів відійти від тактики зриву сесій. Давайте будемо думати про місто й людей.  Треба вирішити питання нарахування заробітної плати медикам за червень, розподілу коштів для хворих, щоб вони могли отримати безкоштовний інсулін, до першого вересня школам міста треба придбати нове обладнання і меблі.
Давайте будемо вболівати за місто разом!

міський голова Сергій Філіпенко 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень