Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Турбота про дітей, забезпечення їх всебічного розвитку – одне із найбільш важливих завдань суспільства

Дата: 02.05.2018 14:00
Кількість переглядів: 1836

Турбота про дітей, забезпечення їх всебічного розвитку – одне із найбільш важливих завдань суспільства, яке дбає про своє майбутнє, адже діти – гарант розвитку держави.

У разі, коли дитина лишається батьківського піклування, відбуваються всі можливі заходи для влаштування дитини в сімейні форми виховання, в тому числі прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу.

В нашому місті функціонують 4 прийомні сім'ї та 3 дитячих будинка сімейного типу, в яких виховується 37 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Одним із провідних напрямків роботи центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді є соціальне супроводження прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, їх підтримка та допомога у вихованні та розвитку дітей, подоланні труднощів, вирішення спірних питань, які виникають у процесі життя. За ініціативи центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та підтримки зі сторони прийомних батьків, батьків-вихователів організовано чергову зустріч групи взаємопідтримки прийомних батьків, батьків-вихователів. 

Цього разу наша зустріч була нестандартною та по-справжньому весняною і дружньою, адже відбулася вона у великому колі нових друзів. 28 квітня на території Знам’янського ставка «Копанка» громадським об'єднанням спортивно – патріотичної асоціації «Славян»  (голова В’ячеслав Флорінцев) було організовано прибирання території.

З великим задоволенням наші прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу взяли участь у цьому заході, адже це надзвичайно чудова можливість провести спільно та корисно вільний час з дітьми, навчити їх любити та берегти природу, допомагати та підтримувати один одного і ще багато іншим корисним умінням та навичкам. А нагородою за зроблену роботу стало частування справжньою смачною похідною кашею від організаторів.

Діти заводили нових друзів, милувалися природою, а батьки тим часом ділилися власним, корисним, інколи нелегким досвідом виховання категорійних дітей, і , непомітно для себе, знаходили важливі рішення на хвилюючі питання та запалювали в собі нові сили для того, щоб дарувати знову і знову тепло власної родини тим, хто його потребує.

Взяти на виховання прийомну дитину – непросте завдання, а догляд за такими дітьми вимагає особливих підходів, знань та неймовірного терпіння батьків. Емоційне вигорання, постійна напруга, відсутність вчасної підтримки або поради можуть спричинити відчай прийомних батьків та спонукати їх повернути дитину в інтернат.

Такі зустрічі та спілкування допомагають прийомним батькам та батькам вихователям, інколи навіть стає рятівним колом у критичних ситуаціях. 

Начальник відділу соціальної роботи 
Знам’янського МЦСССДМ                                          
О.Крук

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень