Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Медиків вітали

Дата: 18.06.2018 13:40
Кількість переглядів: 533

В якій ще професії є правило: отримуючи диплом про вищу освіту, молодий спеціаліст складає клятву, що працюватиме тільки на благо людей і на благо країни! Так, таке є тільки у медиків. І це зрозуміло, адже піклуючись про хворого, лікар відповідає не тільки за його здоров’я, а й за життя. 

У четвер, 14 червня, у міському Палаці культури, відбулися урочистості  до Дня медичного працівника України. Свято тривало майже  три години: ведучі заходу розповідали зі сцени про кращих працівників усіх місцевих медичних закладів, - міської лікарні, станції швидкої медичної допомоги, обласної бальнеологічної лікарні, дитячого будинку-інтернату, протитуберкульозного санаторію.

Різними відзнаками нагороджено було більше як півсотні медиків, - лікарів, медсестер, фельдшерів. Розповідали під час урочистостей про тих,  чиї імена відомі кожному знам’янчанину, кого поважають за професіоналізм і справжній талант лікаря. Згадали й тих, кого вже немає з нами. А ще розповіли й про таку категорію медиків, котра, дійсно, ризикуючи власним життям, рятувала й рятує  життя людям.

В зоні аваріі на Чорнобильській АЕС, у складі особливої групи, надавали допомогу військовим  знам’янчани Дмитро Колосовський, Ярослав Чолач, Володимир Богомільчук, Олександр Стеценко, Раїса Кравчук, Михайло Крук, Василь Ярославський, Петро Чернецов. Війну в Афганістані пройшла знам’янський  медик Валентина Прігорницька, під час строкової служби поранення в Афганістані отримав лікар-хірург Ігор Шмигаль. У зоні проведення АТО  надавали й надають медичну допомогу Ірина Ліщенко, Олександр Осіпов, Володимир Герич, Роман Гузєв, Віталій Черепахін.

Зі сцени ведучі зачитали й такі імена: А.Чехов, М. Булгаков, А. Конан Дойль, Г. Галілей, М. Коперник, В. Даль, Г. Берліоз, Че Гевара. Що спільного у них із нинішнім святом? А те, що ці люди були й лікарями. Які ж мають таланти знам’янські лікарі? Лікарі й фельдшери служби швидкої допомоги активно захоплюються спортом, беруть участь в різних міських змаганнях.

Медик Світлана Безай відома вишивками й в’язанням. Лікаря-сонолога Оксану Сінокоп знають не тільки в нашій області: вона не раз виборювала нагороди у різних конкурсах у різних містах, виступаючи із східними танцями в складі танцювального клубу «Лейла».  

А медсестрі ЗШ№4 Мирославі Вайнермен-Лошаковій не раз аплодували на різних міських і обласних конкурсах за її справді дуже гарний голос! Під час урочистостей не раз наголошували: робота медика важка тим, що кожного дня лікарям, медсестрам, фельдшерам доводиться бачити людський біль, допомагати подолати фізичні страждання. І це – їхня буденна робота.

-У день вашого професійного свята приміть найщиріші вітання, - звертається до присутніх у залі під час урочистостей міський голова Сергій Філіпенко. – Низькій уклін вам за невтомну працю, за врятовані життя!

-Бажаю, щоб вам вистачало здоров’я та сил піднімати на ноги хворих людей. Стабільності, достатку, якомога більше приємних подій в житті! – продовжує свій виступ помічник народного депутата України Олеся Довгого Андрій Іщенко.

-Ви знаєте, все в житті повторюється. Нещодавно натрапив на такий ось документ: у січні 1959 року  знам’янську міську лікарню було ліквідовано і приєднано до районної лікарні. – розповідає директор комунального підприємства «Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня» Володимир Джулай. – Тепер ось знову лікарні об’єднують, створено один міський лікувальний заклад.

-Тривають  реформування в медицині. Цей процес проходить складно. Але й не буває такого, щоб нове народжувалося легко, - говорить зі сцени в.о. головного лікаря КП «Знам’яська міська лікарня ім. В. Лисенка» Ігор Муравський, - тому десь й набиваємо собі гуль. Але нам треба зрозуміти: без реформування медицини – нам сьогодні не вижити.

- Я пропрацювала в своєму колективі 41 рік, - ділиться зі сцени завідуюча полікліничним відділенням міської лікарні Ольга Кубкіна. – Я вдячна тим, хто працював і працює зі мною всі ці роки! Робота медика – це робота в постійному стресі, коли щодня ти береш  чийсь біль на себе. Тому бажаю колегам легких буднів, здоров’я, успіхів!

Участь в святковому концерті взяли: зразковий дитячий танцювальний колектив «Веселка»(кер. Т.Часник), колектив вокального співу «Мелас» МПК (кер. Р.Павловський), колектив бального танцю «Грація» МПК (кер. В.Кондратюк), солісти танцювального клубу «Лейла» (кер. І. Охріменко), колектив естрадного танцю «Конфетті» ЦДЮТ (кер. М. Демків), ВІА «Ретро» (кер. М. Золотарьов), учасники театрального колективу  «Діалог» МПК (кер. С. Бойко), вихованці ДНЗ№7 «Козачок», зразковий хореографічний колектив «Перлина» ЦДЮТ (кер.Н. Залевська),  випускники дитячої музичної школи ім. М. Лисенка, солістка вокальної студії  ЦДЮТ Анна Мельничук та  творчий колектив МПК.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень