Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відкритий чемпіонат з військово-спортивних багатоборств серед вихованців навчальних закладів військово-патріотичних клубів і об’єднань Центрального регіону України

Дата: 24.04.2018 11:26
Кількість переглядів: 623

Фото без описуБіля десяти років тому директор Знам’янського МСТК ТСО України В.Колебіденко втілив у життя свою давню мрію і започаткував у Знам’янці проведення чемпіонатів з військово-спортивних багатоборств. Змагання зацікавили та захопили молодь. 

Фото без описуЗ тих пір ці чемпіонати стали традиційними, про них дізнаються все більше військово-спортивних клубів і навчальних закладів, розширюється коло учасників.

Юнаки та дівчата прагнуть вдосконалити свої вміння та навички і з кожним роком рівень їх підготовки зростає. 

Для участі у змаганнях почали приїздити спортсмени не тільки з Кіровоградщини, а й з сусідніх областей. Тож цього року організатори вирішили об’єднати у чемпіонаті учасників з усього Центрального регіону України.

21 квітня помірятися силами та показати свої вміння до Знам’янського МСТК ТСО України прибули 27 команд вихованців навчальних закладів та військово-патріотичних клубів Центрального регіону України: збірні команди вихованців клубів ТСОУ Знам’янщини, м.Кременчука та з м.Хорол Полтавської обл., м.Світловодська та Світловодського району, смт.Компаніївки, смт.Устинівки, смт.Олександрівки, м.Бобринця, Фото без описум.Долинської, команда ВПК «Афган» з м.Жовті Води Дніпропетровської області, команди ПСК «Захист» з Олександрії, команди з КЗ «НВО «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст., ліцей «Сокіл», відокремленого підрозділу федерації військово-спортивного хортингу України в Кіровоградській обл., спортивний центр «Цитадель» з Кропивницького, команда Кропивницького інженерного коледжу ЦНТУ, команда Центральноукраїнського державного педагогічного університету, Пантаївської школи-інтернату, районної спілки воїнів-інтернаціоналістів «Саланг» з смт.Онуфріївки.

Відкривали змагання господарі. Теплими словами привітань звернувся до спортсменів директор Знам’янського МСТК ТСО України В.Колебіденко. Володимир Олександрович зазначив, що з кожним разом кількість учасників збільшується, спортсмени стають більш підготовлені, демонструють все вищі результати. Робота Знам’янського МСТК ТСОУ в напрямку військово-патріотичного виховання не залишається непоміченою і цього року чемпіонат Центрального регіону відбувається завдяки фінансовій підтримці ГО «ТСОУ».

Фото без описуМіський голова С.Філіпенко радо вітав усіх на Знам’янщині, від душі бажав перемоги, відзначив тісну співпрацю ЗМСТК ТСОУ з міською владою у напрямку патріотичного виховання молоді. Нині в Україні нелегкі часи. Не кожен стане воїном, та ситуації бувають різні і володіння військовими навичками, можливо, врятує життя.

Вітали учасників Чемпіонату та бажали високих здобутків заступник голови ГО «ТСО України» з питань військово-патріотичного виховання            Н.Титенок, голова Кіровоградської обласної організації ТСО України  М.Левченко, голова Кіровоградської ОО УСВА В.Остащук, заступник військового комісара Кіровоградського МВК підполковник А.Лимаренко, голова Кіровоградської обласної філії Української асоціації інвалідів АТО Р.Неня, начальник секції інструкторів ІІІ полку спецпризначення В.Герич, заступник військового комісара Знам’янського МВК капітан В.Щетінін. 

Фото без описуЗмагання проходили на п’яти рубежах:
•    неповне розбирання та складання автомата АК – 47;
•    спорядження магазину автомата АК – 47 патронами;
•    стрільба з гвинтівки; 
•    спортивне метання ножів;
•    метання гранати.

Суддівську команду, що вже теж є доброю традицією, складали незалежні судді з числа особового складу офіцерів ІІІ окремого полку спеціального призначення.

Фото без описуБоротьба була і справді нелегкою, команди були сильними та добре підготовленими. У підсумку ІІІ командне місце виборола команда Світловодського НЗ ТСОУ, ІІ місце – команда Онуфріївської районної спілки воїнів-інтернаціоналістів «Саланг», І місце –  збірна команда Знам’янського МСТК ТСОУ. 

Всі переможці були нагороджені дипломами Знам’янського МСТК ТСОУ, грамотами виконавчого комітету Знам’янської міської ради, медалями, кубками, пам’ятними подарунками. 

Заступник голови ГО «ТСО України» з питань військово-патріотичного виховання Н.Титенок вручила грамоти директору Знам’янської МО ТСОУ В.Колебіденку, заступнику директора І.Іваненко, головному Фото без описубухгалтеру ЗМСТК ТСОУ В.Войт, голові Знам’янського ММО викладачів предмету «Захист Вітчизни» А.Хандусенку за відмінну організаторську роботу з військово-патріотичного виховання населення, сприяння розвитку військово-спортивного багатоборства, залучення школярів та молоді до занять спортом.
Організатори  Чемпіонату подбали і про дозвілля учасників та глядачів.

Офіцери військових частин А-0680 та А-1201, з якими багато років співпрацює Знам’янський МСТК ТСОУ, представили до уваги спортсменів та глядачів виставку зразків наявного в українській армії озброєння.  

Олександрійський СПК «Захист» ознайомив присутніх із повітряно- десантним спорядженням, яке використовується під час стрибків з парашутом.

Фото без описуЗахопливим та незвичайним видовищем для присутніх стала виставка та показові виступи службових собак – вихованців Кіровоградського міського спортивного клубу ТСО України, яким багато років керує М.Палій. У виставці брали участь представники 20 порід собак, як службових так і декоративних. Поруч із звичними для нас німецькими вівчарками, лайками, ротвейлерами були і екзотичні породи такі як – левретка, бігль, корги. Вразили глядачів і такі представники собачого світу як – акіта-іну, південноафриканський бурбуль, кане корсо, ка-де-бо. 

Собаки різних порід демонстрували свої вміння, змагалися у виконанні різних вправ та команд. 

Фото без описуУчасники виставки отримали пам’ятні відзнаки. Начальник відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Знам’янського міськвиконкому Р.Ладожинська щиро подякувала організаторам такої незвичайної та позитивної виставки, висловила сподівання на подальшу співпрацю з клубом. 

Фото без описуЗнам’янський осередок Всеукраїнської молодіжної організації «Фундація регіональних ініціатив» (гол. К.Зайченко) організували дитячу розважальну програму та призове караоке. Переможці та учасники караоке отримали призи від Знам’янського МСТК ТСОУ та Знам’янського осередку ВМГО «ФРІ».
А зібрані учасниками 550 гривень  вирішили передати до Кіровоградського госпіталю ветеранів війни.

Фото без описуВідновити свої сили учасники змагань та гості могли, скуштувавши каші з польової кухні, що приготували працівники Знам’янського МСТК ТСОУ. 

Фото без описуЩиру подяку висловив директор Знам’янського МСТК ТСОУ  В.О.Колебіденко заступнику голови ГО «ТСО України» Н.Титенок, голові Кіровоградської обласної організації ТСО України М.Левченку, Знам’янському міському голові С.Філіпенку, командиру в/ч А 0680 полковнику О. Трепаку, командиру в/ч А-1201 полковнику О.Собчуку, офіцерам-суддям на рубежах змагань, викладачам предмету Фото без опису«Захист Вітчизни» навчальних закладів міста, відділу молоді, спорту та охорони здоров’я виконавчого комітету Знам’янської міської ради (нач.Р.Ладожинська) і особисто головному спеціалісту А.Сугарею за багаторічну співпрацю та допомогу в організації Чемпіонату. 
                                                         
І.І.Іваненко, заступник директора
Знам’янського МСТК ТСО України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень