Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У смт. Знам’янка Друга відбулася зустріч з письменницею Галиною Роговою

Дата: 01.03.2018 10:24
Кількість переглядів: 607

Фото без опису27 лютого за сприяння та підтримки селищної ради, особисто голови селищної ради смт. Знам’янки Другої Сергія Борисовича Москаленка, ініціативи завідуючої філії №2 Олени Віталіївни Перепелятникової, вчителя початкових класів Знам’янської міської загальноосвітньої школи I-III ст. №6 Світлани Петрівни Ільченко відбулася зустріч з учнями другого класу цієї школи та автором книги для дітей «Дитячі розваги» Галиною Роговою.

На початку зустрічі всі вшанували пам’ять Героїв Майдану. Галина Рогова прочитала зі своєї книги «Герої не вмирають» вірші «Небесна сотня», «Мужність не дається на прокат», «На майдані сто свічок горить», присвятила кілька віршів(які ще ніде не друкувалися) рідній українській мові до Міжнародного дня рідної мови(21 лютого)


На початку зустрічі всі присутні вшанували пам’ять Героїв Майдану. Галина Рогова прочитала зі своєї книги «Герої не вмирають» вірші «Небесна сотня», «Мужність не дається на прокат», «На майдані сто свічок горить», присвятила кілька віршів рідній українській мові до Міжнародного дня рідної мови.
 
Фото без описуОлена Перепелятникова коротко розповіла присутнім про те, що Галина Миколаївна Рогова народилася в селі Богданівка Знам’янського району в далекому 1951 році. Проживає в смт. Знам’янці Другій понад 40 років. Вірші почала писати з 10 років. Друкувалася в різних газетах та журналах місцевого, районного, обласного та всеукраїнського значення.
 

Книга «Дитячі розваги» – особлива збірка, присвячена дітям, складається з 3 частин. Перша частина – «Весела абетка» – літери українського алфавіту для розмальовки та віршики на кожну літеру. Друга частина – вірші про пори року, звірят, малят-пустунів, природу, про 12 місяців, тощо… Третя частина – казочки для дорослих і дітей. Мудрість та чуйність автора навчають доброті, благородству, правильним вчинкам, допомагають вивчати нашу українську джерельну мову та глибше зрозуміти глибину краси рідної природи.

Фото без описуНа зустрічі Галина Миколаївна прочитала дітям свої вірші, розповіла про створення книги, відповіла на запитання. Діти були дуже задоволені, плескали в долоні, посміхалися своїми сонячними посмішками, подарували авторці свій маленький подарунок, побажали успіхів, багато нових книжечок і нових зустрічей. 

Голова селищної ради Сергій Борисович теж подякував Галині Роговій за теплу і змістовну зустріч, за добру справу у розвитку української мови та дитячої літератури, вручивши подарунок від селищної ради. Подарував особисто книгу «Дитячі розваги» дітям, а Галина Миколаївна поставила свої підписи на кожній книзі на проханням школярів.

Настільки святково, сонячно і весело було в приміщенні бібліотеки, наповненої дзвінкими голосами дітвори, що здавалося навіть книжки, які стояли на поличках посміхалися своїми невидимими посмішками, позитивні емоції переповнювали серця присутніх.
 
Олена Перепелятникова
Анастасія Гребенюк
Фото Анастасія Промах


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень