Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

День пам’яті жертв політичних репресій

Дата: 21.05.2018 10:54
Кількість переглядів: 674

Фото без описуУ весняні дні, коли цвітуть каштани, яблуні, бузок, коли вся природа буяє, ми вшановуємо мільйони невинних жертв політичних репресій. У цей день щороку краса зустрічається зі смертю.  

Ми згадуємо тих, у кого тоталітарна система забрала життя. Позбавлені навіть права бути похованими за християнським звичаєм. Вони втратили життя через владолюбство диктаторів, через те, що наважувалися думати інакше, таким чином спокутували гріх української бездержавності.

Фото без описуДень пам’яті жертв політичних репресій не лише данина пам’яті минулому, але пересторога майбутньому – наочна ілюстрація того, до яких страшних наслідків приводить втрата Незалежності України, демократичних набутків, свободи слова, дотримання громадянських прав. 

Фото без описуЗ цієї нагоди біля «Пам’ятного знаку  жертвам  голодоморів  і політичних  репресій  в Україні», відбувся мітинг з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій. 

Керівництво міста,  депутати міської ради, представники духовенства, активісти громадських організацій, політичних партій прийшли до пам’ятника, аби покласти квіти та віддати данину шани тим, хто боровся за свободу і незалежність України, мільйонам наших співвітчизників, які стали жертвами тоталітарного режиму. 

Фото без описуРозпочався мітинг зі спільної молитви, яку провели настоятелі церкви Успіння Пресвятої Богородиці Української Греко-католицької церкви отець Іван та  Покрови Пресвятої Богородиці Української Автокефальної православної  церкви отець Степан.

У своєму звернені до присутніх о. Іван сказав: «Сьогодні скорботний для України день.

Ми вшановуємо пам'ять мільйонів наших співвітчизників, які стали жертвами тоталітарного режиму. Це був час зневіри, відчаю та безнадії. Найкращою шаною тим, хто загинув, має бути пам'ять та молитва, а тим, хто пережив страшні роки – повсякденна турбота про них. Тільки з миром і злагодою у нашому серці ми не допустимо цих страшних подій».

Фото без опису«Пам’ять про безневинно вбитих може бути найбільш дієвою запорукою того, що на нашій землі ніколи не буде повторення таких злочинів. В іншому випадку ми ніколи не будемо мати тієї України, за яку боролися і полягли мільйони українців. У такий скорботний день кожен з нас повинен не лише вшанувати невинні жертви свічкою пам’яті, але зробити все для того, щоб тінь тоталітаризму ніколи не повернулася на нашу землю.

Фото без описуХай же сьогоднішній  захід стане вінком пам’яті і шани на невідому могилу наших співвітчизників, які стали невинними жертвами тоталітаризму і обернені в “табірний пил. Нехай пам’ятником для загиблих буде вибудувана нами – їхніми нащадками – красива і могутня Українська держава. А тим, хто пройшов пекло тюрем і дивом вижив, бажаємо міцного здоров’я, щастя і довголіття ", - зазначив у своєму виступі заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Сергій Гребенюк.

Фото без описуПід час мітингу жертв політичних репресій присутні вшанували покладанням квітів та хвилиною мовчання.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень