Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Пленарне засідання чергової п’ятдесят третьої сесії Знам’янської міської ради сьомого скликання знову не було продовжено після оголошеної перерви

Дата: 08.05.2018 10:30
Кількість переглядів: 556

Пленарне засідання п’ятдесят третьої сесії Знам’янської міської ради відповідно до розпорядження міського голови  від 04 квітня 2018 року №11 було скликано на 20 квітня 2018 року на  9.00 годину. 

20 квітня з 34 депутатів міської ради на сесії були присутні – 33, відсутні-1: Н.Клименко - лікарняний, що дало сесії право бути правомочною, міським головою було оголошено про її відкриття та міська рада затвердила порядок денний 53 сесії міської ради за основу. Проте, порядок денний не був затверджений депутатами в цілому, після чого міським головою, відповідно до п.2 ст.28 Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання було розпочато процедуру голосування питань порядку денного по кожному пункту окремо. Дана пропозиція не набрала необхідної кількості голосів. Враховуючи ситуацію що склалася ,взявши до уваги протокол засідання голів фракцій Знам’янської міської ради сьомого скликання від 20.04.2018 року головуючим була оголошена перерва в пленарному засіданні 53 сесії міської ради  до  9.00 години 27 квітня 2018 року .

27 квітня 2018 року  з 34 депутатів міської ради на сесії були присутні - 29, відсутні -5: Н.Клименко, І.Грінченко - лікарняний, О.Тітарєв - виробнича необхідність, С.Постика -відрядження, І.Зіньковська - відпустка, що дало сесії право бути правомочною. За пропозицією депутатів С.Пашка та С.Лєвінте відповідно до п.3.2 ст. 41 Регламенту Знам’янської міської ради міським головою було запропоновано повернутися до формування  порядку денного сесії та затвердження порядку денного в цілому. Але за результатами голосування порядок денний знову не було затверджено в цілому. Відповідно до п.3.8 ст. 41  Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання в новій редакції, за  процедурним рішенням ради, головуючим було оголошено перерву в  пленарному  засіданні 53 сесії міської ради до 9 год.00 хв. 04 травня 2018 року.

04 травня 2018 року з 34 депутатів міської ради в залі засідань міської ради були присутні - 28, відсутні - 7: Ю.Сопільняк, І.Грінченко - лікарняний, С.Лєвінте - відрядження, Т.Макарова, О.Тітарєв, О.Куцов, С.Постика - виробнича необхідність. Саме цього дня, відповідно до п.2 ст.28 Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання було розпочато голосування по кожному пункту порядку денного окремо. Депутати розглянули включення до порядку денного проектів рішень з першого по восьмий. Набрав необхідну кількість голосів та був включений до порядку денного лише один проект рішення №2 «Звіт постійної комісії з питань землекористування та будівництва». Далі згідно даних автоматизованої системи електронного голосування «Голос» кворум, необхідний для затвердження питань порядку денного 53 сесії міської ради, знову був відсутній, так як 11 з присутніх в сесійній залі депутатів вийшли з автоматизованої системи електронного голосування «Голос» та рахувалися в ній як «відсутній»,що не дало змоги далі проводити пленарне засідання. Тому,  відповідно до п.п.1.1 п.1  ст. 27  Регламенту Знам’янської міської ради,  міським головою було оголошено перерву в пленарному засіданні 53 сесії міської ради до 09 год. 00 хв. 05 травня 2018 року. 

05 травня 2018 року з 34 депутатів міської ради в пленарному засіданні 53 сесії міської ради  відповідно до листа реєстрації брали участь 10 депутатів міської ради, ще 10 депутатів, а саме: С.Бойко, Н.Данасієнко, О.Куцов, Ю.Майборода, В.Озеряний, О.Озеряний, К.Пастух, С.Пашко, Н.Тесленко, Т.Макарова були присутніми в залі засідань, але не реєструвалися,тобто відповідно до п.1 ст.26 Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання не брали участі в пленарному засіданні міської ради,відсутні були 14 депутатів: І.Грінченко, Ю.Сопільняк - лікарняний, О.Бойчук.С., Лєвінте відрядження, Н.Клименко - відпустка, О.Кузін, С.Постика, О.Тітарєв, А.Тесленко, М.Терновий -виробнича необхідність, Л.Семиніна, А.Мороз, Н.Коленченко  - не повідомили причину відсутності. Тому, через відсутність кворуму, зареєструвалися та брали участь в пленарному засіданні лише 10 депутатів,вкотре не було можливості продовжити роботу пленарного засідання 53 сесії міської ради. Міським головою було зазначено, що відповідно до повідомлення лічильної комісії встановлено, що під час засвідчення протоколів результатів голосування, яке проводилося 04.05.2018 під час пленарного засідання 53 сесії, було виявлено, що результати поіменного голосування «Про включення до порядку денного проект № 2» набрало необхідну кількість голосів для прийняття процедурного рішення у відповідності до п. 1 ст. 28 Регламенту Знам’янської міської ради. Міський голова звернувся до депутатів з пропозицією всім присутнім зареєструватися для продовження 53 сесії,але дана пропозиція не була підтримана.

Відповідно до протоколу засідання голів фракцій Знам’янської міської ради сьомого скликання,заступник голови фракції «Солідарність» О.Луц та голова фракції «Батьківщина» І.Зіньковська від  05.05.2018 року внесли пропозицію продовження пленарного засідання 53 сесії міської ради перенести на 07 травня 2018 року на 9.00 год. Голови фракцій «Сила людей» Р.Кондратьєв, «Опозиційний блок» Н.Тесленко, «Радикальна партія Олега Ляшка» Н.Данасієнко та голова партії «Воля» Н.Тишкевич запропонували міському голові закрити 53 сесію.

07 травня 2018 року з 34 депутатів міської ради в залі засідань міської ради зареєструвалися та були присутні - 8, що не надало змогу продовжити роботу пленарного засідання 53 сесії міської ради. Відсутні депутати  у кількості 26 осіб, а саме: І.Грінченко, Ю.Сопільняк – лікарняний; О.Тітарєв, О.Кузін, К.Пастух, Л.Семиніна, Р.Кондратьєв, О.Бойчук – виробнича необхідність; С.Лєвінте, С.Постика  – відрядження, Н.Коленченко – відпустка; С.Бойко, Н.Данасієнко, С.Каратєєв, О.Куцов, Ю.Клюка, Ю.Майборода, А.Мороз, Т.Макарова, В.Озеряний, О.Озеряний, С.Пашко, О.Рубан, Н.Тесленко, А.Тесленко, Н.Тишкевич – причини відсутності не повідомлені.

Враховуючи відсутність кворуму серед депутатів міської ради (для кворуму необхідно 18 депутатів) на пленарному засіданні 07 травня 2018 року, необхідного для затвердження питань порядку денного 53 сесії міської ради, міським головою, відповідно до п.п.1.1 п.1  ст. 27  Регламенту Знам’янської міської ради, вкотре, оголошено перерву в пленарному засіданні 53 сесії міської ради до 09 год.00 хв. 17 травня 2018 року.

Слід зазначити, що робота сесії розпочата і не може бути закритою до моменту розгляду всіх питань порядку денного,що вже включені та можливо ще будуть включені відповідно п.2 ст.28 Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання шляхом голосування депутатів по кожному пункту окремо, яке наразі не відбувається. Тому перерву в пленарному засіданні 53 сесії міської ради знову подовжено.

Відділ забезпечення діяльності міської ради
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень